PLASTIKKIRURGI

Stritører eller flyveører

Hvis ørerne stritter meget ud fra hovedet, kaldes det stritører. Der er ikke nogen særlig definition af, hvor meget øret skal stritte, for at man kalder det stritører, men for den enkelte kan det være en stor psykisk belastning, som mindsker selvværdet.Stritører er ikke en sygdom, men et kosmetisk problem.

 • Operationstid: 1-2 timer
 • Bedøvelse: Fuld narkose
 • Indlæggelsestid: 1 dag
 • Tilbage på arbejde: 1-2 uger
 • Første kontrol: 5. dag
 • Forberedelse: Faste
Øreoperation Stritører
Kr 18.900 Fra
✓ Skulpturering af ører

Før og efter operationer

Kontakt os for eventuelle spørgsmål

  Jeg har læst og accepteret RejsDigSmuk’s privatlivspolitik.
  Jeg giver samtykke til, at RejsDigSmuk må kontakte mig.

  captcha

  Hvad er stritører?
  Hvis ørerne stritter meget ud fra hovedet, kaldes det stritører. Der er ikke nogen særlig definition af, hvor meget øret skal stritte, for at man kalder det stritører, men for den enkelte kan det være en stor psykisk belastning, som mindsker selvværdet. Stritører er ikke en sygdom, men et kosmetisk problem. Den almindeligste årsag til stritører er en manglende udvikling af folden på ørebrusken. Det medfører, at øret ikke folder langt nok tilbage, men i stedet stritter ud fra hovedet. Den næst hyppigste årsag er en for dyb bruskskål ind mod øregangen, hvilket får det meste af øret til at stritte ud fra hovedet.
  Hvordan foregår operationen?
  Operationen vil ca. varer i 1-2 timer, med hospital indlæggelse 1 dag. Der er forskellige måder at udføre operationen på. Fælles for teknikkerne er, at arret kommer til at ligge på bagsiden af øret. Ørebruskens form bestemmes af, hvor stram bruskhinden er på for- og bagsiden af brusken. Operationen går ud på at slibe bruskhinden på forsiden af ørebrusken, der hvor man ønsker at øret skal folde bagover. Hvis årsagen til stritørerne er, at bruskskålen ved øregangen er for dyb, bortskærer man lidt af brusken, så øret lægger sig mere ind mod hovedet.