MANDE BRYSTER

GYNÆKOMASTI

Gynækomasti er en godartet forstørrelse af mandens brystvæv – Forstørrelsen ledsages sjældent af symptomer – Tilstanden skal kun behandles af kosmetiske grunde eller ved mistanke om kræft.

Gynækomasti er en ufarlig og forbigående tilstand hos drenge i puberteten og skyldes hormonændringer Hos voksne er tilstanden som regel godartet og uden god forklaring, men den kan også skyldes en sygdom. Først og fremmest skal man udelukke kræft i testiklen og brystkræft hos mænd, som er to relativt sjældne sygdomme Sygdom i hypofysen, som er en kirtel i hjernen, der producerer hormoner Andre årsager kan være bivirkninger til medicin eller misbrug af stoffer eller alkohol.

 • Operationstid: 1-2 timer
 • Bedøvelse: Fuld narkose
 • Indlæggelsestid: 1 dag
 • Tilbage på arbejde: 1-2 uger
 • Første kontrol: 5.dag
 • Forberedelse: Faste
Gynækomasti
kr 22.998 Fra

Før og efter operationer

Kontakt os for eventuelle spørgsmål

  Jeg har læst og accepteret RejsDigSmuk’s privatlivspolitik.
  Jeg giver samtykke til, at RejsDigSmuk må kontakte mig.

  captcha

  Hvordan udføres en operation for gynækomasti?

  Teknikkerne retter sig mod de tre typer af overskydende væv, der kan være ved mandlig brystudvikling. Fedtvæv, kirtelvæv og hud. Fedtsugning: I milde tilfælde, hvor der overvejende er tale om fedtvæv, kan der foretages en operation med fedtsugning alene. Typisk anlægges to helt små snit på ca. ½ cm. i hudfuren, under brystet. Hvis der er en lille kirtel, vil denne sønderdeles og mindre dele af den vil således fjernes. Hvis der efterlades en kirtelrest, vil denne senere kunne stimuleres og problemet med brystudvikling kan genopstå. Fedtsugningen giver heller ikke gode muligheder for undersøgelse under mikroskop af det fjernede væv, så ved den mindste mistanke om celleforandringer, bør der foretages en åben operation. Fedtsugning kombineret med åben operation: Dette er i dag, den mest anvendte teknik til operation for mandlig brystudvikling. Her suppleres fedtsugningen, med et snit omkring den nederste halvdel af brystvorten. Typisk indledes med fedtsugningen, hvorved kirtlen også løsnes og dermed lettere kan fjernes. Kirtlen fjernes gennem snittet omkring den nederste halvdel af brystvorten, der efterlades dog en ganske tynd bræmme af kirtelvævet direkte under brystvorten, så brystvorten ikke ”falder sammen” efter operationen. Åben operation med fjernelse af overskydende hud: Hvis brystudviklingen har været til stede i mange år, eller hvis der har været tale om langvarig overvægt, kan det være nødvendigt, at supplere fjernelsen af kirtel og fedtvævet, med fjernelse af hud. Her forlænges snittet omkring den nedre del af brystvorten, ud til begge sider, så langt det er nødvendigt for, at opnå tilstrækkelig opstramning af huden. Arrene på forsiden af brystkassen vil altid være meget synlige, hvorfor denne teknik kun anvendes når det er strengt nødvendigt. Operation efter stort vægttab – Thoracoplastik: I forbindelse med overvægt øges risikoen for stimulering til brystudvikling. Dette gør sig særligt gældende ved svær overvægt. Derfor oplever mange mænd, som har været svært overvægtige og derefter har præsteret et stort vægttab, at der både er fylde og overhængende hud omkring forsiden af brystkassen. Her kræves en teknik, hvor det primære fokus er på det store hudoverskud. Brystvorten må samtidigt løftes betragteligt, for at komme tilbage på normalt niveau. Hudoverskuddet fjernes i hudfuren under brystkassen og efterlader et langt ar ud under armhulerne. Brystvorterne kan løftes gennem en tunnel under huden eller som transplantat, hvor der efterlades et ar hele vejen omkring brystvorten. Alternativt kan brystvorterne løftes samtidigt med, at der også fjernes overskydende hud gennem et lodret snit, således efterladende ”ankerformet” ar. Endelig kan thoracoplastikken foretages som såkaldt upper bodylift, hvor huden i flanker og øvre del af ryg også opstrammes.